AIDS and HIV

החייאה ממושכת לאחר הלידה מלווה בסיכון גבוה למוגבלות ותמותה (Pediatrics) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

מאת ד”ר עמית עקירוב

בתינוקות שנדרשו למאמצי החייאה במשך 10 דקות לאחר הלידה קיים סיכון גבוה לתמותה ומוגבלות, אך תתכן הישרדות ללא ליקוי נוירו-התפתחותי בדרגה בינונית או חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

חוקרים מטעם ה-International Liaison Committee on Resuscitation Neonatal Life Support Task Force בחנו את העדויות אודות משך החייאת לב-ריאה של יילודים מיד לאחר הלידה. הם ביקשו לסכם את הידוע בנוגע למשך החייאה על תוצאות הישרדות, הפרעות התפתחות ומשלב של הישרדות ללא ליקוי נוירו-התפתחותי בדרגה בינונית או חמורה.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Medline, Embase, Evidence Based Medicine Reviews, Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature ו-Scientific Electronic Library Online לזיהוי מחקרים שפורסמו עד 29 בפברואר, 2020. הם התמקדו במחקרים בתינוקות בהם תועדו למשך 10 דקות ומעלה אסיסטולה, ברדיקרדיה, או פעילות חשמלית ללא דופק.

מבין 16 מחקרים מתאימים, החוקרים אספו נתונים אודות 579 תינוקות שנולדו בין 1982-2017. שיעורי ההישרדות של התינוקות עד לתום המעקב (מהשחרור מבית החולים עד לאחר 12 שנים במחקרים השונים נעו בין 2% ועד 100%. מסיכום הנתונים מכלל המחקרים עולה כי 237 מבין 539 תינוקות (40.9%) שרדו עד לתום המעקב.

ב-13 מחקרים דווח על תוצאות נוירו-התפתחותיות של 277 תינוקות. מבין אלו, 30 תינוקות (10.8%) שרדו ללא ליקוי בדרגה בינונית או חמורה ו-240 מבין 277 תינוקות (87%) ענו על התוצא המשולב של תמותה או ליקוי נוירו-התפתחותי (191 מתו ו-49 שרדו ללא ליקוי בינוני או חמור).

החוקרים מסכמים וכותבים כי לא ניתן לקבוע כי משך החייאה מסוים עשוי לנבא הישרדות או הישרדות ללא הפרעה התפתחותית.

Pediatrics August 2020

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

לפי ההמלצות הנהוגות היום בהחייאת היילוד (לפי ה-NRP) יש להפסיק החייאה  אם לא נצפתה תגובה כעבור 10 דקות. לפי מחקר זה עדיין ישנם ילדים שישרדו לאחר החייאה ממושכת שלא הראו תגובה לאחר 10 דקות. מבין השורדים, כ-10% ישרדו ללא פגיעה נוירו-התפתחותית משמעותית. ממצאים אלה עלולים לשנות את הנוהל של הפסקת החייאה לאחר 10 דקות של טיפול ללא תגובה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה