Medical Management

סיקור כנס ”רפואת העתיד” (המי’ל, יוני 2010 )

בקישור שלהלן תוכלו לעיין במצגות מתוך כנס “רפואת העתיד” שהתקיים בכפר המכביה ב-24/6 .

זה היה בהחלט כנס מרתק שבו הציגו מס’ דוברים, מומחים כל אחד בתחומו, כיצד צפוייה הרפואה להראות תוך כמה עשורים….

להלן כמה מהדגשים שצויינו ע”י חלק מהמרצים שהשתתפו:


  • פרופ’ מוטי שני – הדגיש את הצורך והחשיבות בתמיכה בקשיש באמצעות תקשורת אינטרנטית וסלולארית, תוך שהוא מדגים זאת באתרי “כמוני” ו”מוטקה”.

  • פרופ’ איתן פרידמן – הזכיר את היישומים הגנטיים הקיימים , את העובדה שרכיב גנטי קיים גם במחלות נפוצות בעוצמה שונה, ואת השימוש בטכניקת של סטטיסטיקה גנומית השואתית למחלות נפוצות שניתן לזהות אתרים בגנום כשונים אצל חולים ובריאים במטרה לפתח תרופות פרמקוגנטיקיות, וכן את הצפי להוזלה בעלות טכולוגיות איבחון ואת האפשרות לשפר את רמת החיזוי לתגובות לתרופות ע”פ אינזים ומטבוליטים. עם זאת הזהיר מפני משימוש לרעה ופגיעה בפרטיות. בקיצור,  הדרך עוד ארוכה ויש צורך בפיתוח הנחיות אתיות מתאימות. בכל מקרה התחזית היא שעוד 10 שנים כולנו נלך עם דיסקונקי שכיל את כל המידע הגנטי שלנו…

  • פרופ’ רפי ביאר – בסקירת המקרו ציין עובדה מפתיעה למדי לפיה תחום הפרמה מתכווץ באופן חריג בשנים האחרונות, ולכך תהיינה השלכות רבות. הדגיש את העליה במיחשוב בכירורגיה. בפנימית – יחוזק הקשר לקהילה והשימוש במיחשוב תומך. בקרדיולוגיה ההתפתחות תהיה לדעתו בעיקר באלקטרופזיולוגיה, שימוש בתאי גזע ומגמת הירידה בתמותהמאירועי לב תמשך.  במקביל טכניקות קרדיולוגיות ייכנסו יותר ויותר לשימושים נוספים כמו צינתור לשבץ . בתחום הסרטן –  נתחיל לדעת ביאר לראות ירידה בתמותה בעוד כ-10 שנים.
    פרופ’ יורם ברק – בניגוד לדוברים האחרים שגילו אופטימיות פתח פרופ’ ברק בהצהרה דרמטית לפיה ה”פסיכיאטריה במשבר”. זאת לאור האכזבה מהתרופות לדכאון ווסכיופרנה, אלצהיימר וביפולארי ובניגוד גמור לתחושת האופוריה ששררה בעשורים הקודמים לפיהם היה נדמה שהפרמקולוגיה מנצחת את כל המצבים הפסיכיאטריים הנפוצים, בעיקר הדכאון.
    הכיוון כעת במחקר הפסיכיאטרי הוא למניעה של הפרעות , כמו פוסטטראומטיות ואחרות
    והמושג הנותן תקווה הוא ה- neurosiencie הפוזיטיבי  – כלומר, לחקור וללמוד מהאנשים העמידים והחזקים יותר במטרה לפתח את שיטוות הריפוי עבור החלשים. נכון להיום לדברין יש ירידה בתדמית הפסיכיאטריה ויש בעיה בכמות המתמחים החדשים המתעניינים במקצוע. תמונת המצב העגומה צפוייה להשאר גם אחרי הרפורמה…
    קרן האור – זיהוי ולימוד של יכולות החשיבה החיובית, הגורמים לאושר והנאה במטרה לאפשר על בסיס מידע זה טיפולים בסובלים.  

  • ד”ר יוסי רוזנבלום הציג את נושא התיק הרפואי והמידע המקצועי שעומד לרשות הצוות הרפואי. הנקודות המרכזיות בהרצאתו עסקו בקשיים לעבור מהקלסר למחשב, בעודף המידע הקיים ובהסתמכות על מקורות בעייתיים כמו ויקיפדיה…עם זאת קיימים כבר ויש בפתח טכנולוגיות פורצות  דרך שמשנות פרדיגמה שכוללות חיפוש מידע ע”פ טקסט חופשי, התקרבות של סוף עידן המקלדת,  דטהביסים טקסטואלים, ואולי החשוב מכל שברור כעת לכולם שהתיק האישי של המטופל שייך לצרכן שרוצה אותו זמין בכל מקום ורגע באינטרנט, וכפי שציין רוזנבלום “הרכבת הזו כבר יצאה מהתחנה…” ולכן הקופות וכל הגורמים הרלבנטים האחרים צריכים להיות ערוכים לכך…

לסיכום, יום עיון מאלף שהציג את העתיד מפרספקטיבות שונות ומעניינות. לצפייה במצגות המרצים – נא הקליקו כאן (לאתר המי”ל)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה