Parkinson

טיפול במחלת פרקינסון עם פלוקטואציות מוטוריות ודיסקינזיה. דו”ח של תת-הועדה שלסטנדרטים לאיכות מטעם האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.

 דר’ רויטל גנדלמן מרטון עורכת מדור נוירולוגיה

מטרת העבודה-לקבוע המלצות טיפוליות המבוססות על ראיות לטיפול תרופתי וניתוחי בחולים עם מחלת פרקינסון עם פלוקטואציות מוטוריות ודיסקינזיה הנגרמים כתוצאה מלבודופא. השאלות היו: 1. אילו תרופות מפחיתות את זמן ה-OFF?

2. מהי היעילות היחסית של תרופות בהפחתת זמן ה- OFF?

3. אילו תרופות מפחיתות דיסקינזיה?

4. האם גריה מוחית עמוקה (DBS) של הגרעין הסוב-תלמי , גלובוס פלידוס אינטרנה, או הגרעין הונטרלי אמצעי של התלמוס מפחיתים את זמן ה- OFF, דיסקינזיה, והשימוש בתרופות אנטי-פרקינסוניות ומשפרות תפקוד מוטורי?

5. אילו גורמים מנבאים שיפור לאחר DBS?

שיטות- ועדה בת 10 חברים הכוללת מומחים להפרעות תנועה ונוירולוגים כלליים בדקה את העדויות הקיימות בהתבסס על סקירת ספרות מובנית של מאגרי המידע   MEDLINE, EMBASE, ו- OVID מ- 1965 עד יוני 2004.

תוצאות, מסקנות והמלצות.

1.יש להציע  אנטקפון ורסג’ילין (LEVEL A), ולשקול שימוש בפרגולייד, פרמיפקסול, רופינירול, וטולקפון (LEVEL B) לצורך הפחתת זמן ה- OFF . ניתן לשקול שימוש באפומורפין, קברגולין וסלג’לין לצורך אותה מטרה (LEVEL C).

2. העדויות הקיימות אינן מאפשרות לקבוע עליונות של אחת התרופות בהשוואה לאחרות בהפחתת זמן ה-  OFF (LEVEL B). קרבי- דופא/לבו-דופא מושהה- שחרור וברומוקריפטין אינן צריכות להלקח בחשבון למטרה זו (LEVEL C).

3. יש לשקול שימוש באמנטדין להפחתת דיסקינזיה (LEVEL C).

4. ניתן לשקול שימוש בגריה מוחית עמוקה של הגרעין הסוב-תלמי על מנת לשפר את התפקוד המוטורי ולהפחית את זמן ה- OFF, הדיסקינזיות ושימוש בתרופות (LEVEL C).אין עדות מספקת לגביי השפעתה של גריה מוחית עמוקה של הגלובוס פלידוס אינטרנה, או הגרעין הונטרלי אמצעי של התלמוס על הפחתת  זמן ה- OFF, דיסקינזיות ושימוש בתרופות, או על שיפור התפקוד המוטורי.

5. תגובה טרום ניתוחית ללבודופא יכולה לנבא תוצאה טובה יותר לאחר גריה מוחית עמוקה של הגרעין הסובתלמי (LEVEL B).  


Pahwa R, Factor SA, Lyons KE, et al. Practice Parameter: Treatment of Parkinson disease with motor fluctuations and dyskinesia (an evidence-based review). Neurology 2006;66:983-995.

הצעות לקריאה נוספת:

Parkinson Study Group. A randomized placebo-controlled trial of rasagiline in levodopa-treated patients with Parkinson disease and motor fluctuations : the PRESTO study. Arch Neurol 2005;62:241-248.

Fenelon G, Gimenez-Roldan S, Montastruc JL, et al. Efficacy and tolerability of entacapone in patients with Parkinsons disease treated with levopda plus a dopamine agonist and experiencing wearing-off motor fluctuations. A randomized, double-blind, multicentre study. J Neural Transm 2003;110:239-251.

Deep Brain Stimulation for Parkinsons Disease Study Group. Deep brain stimulation of the subthalamic nucleus or the pars interna of the globus pallidus in Parkinsons disease.  N Engl J Med 2001;345:956-963.

  Figueiras-Mendez R, Regidor I, Riva-Meana C, Magarinos-Ascone CM. Further supporting evidence of beneficial subthalamic stimulation in Parkinsons patients. Neurology 2002;58:469-470.

Fahn S, Oakes D, Shoulson I, et al. Levodopa and the progression of Parkinsons disease. N Engl J Med 2004;351:2498-2508.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור פשוטה עשויה לסייע בזיהוי צורה חריגה של אלפא-סינוקלאין (Phosphorylated Alpha-Synuclein) ברמת דיוק גבוהה בחולים עם הפרעות נוירו-דגנרטיביות דוגמת מחלת פרקינסון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סינוקלאינפתיות כוללות מחלות פרקינסון, דמנציה עם גופיפי לואי, Multiple System Atrophy ו-Pure Autonomic Failure. בכל שנה מאובחנים כ-200,000 חולים חדשים בארצות הברית עם מחלת פרקינסון, דמנציה עם גופיפי […]

  • צריכת פלבנואידים אינה מגנה מפני מחלת פרקינסון (J Neurol, Neurosurgery Psych)

    צריכת פלבנואידים אינה מגנה מפני מחלת פרקינסון (J Neurol, Neurosurgery Psych)

    צריכה גבוהה יותר של פלבנואידים לא נקשרה עם סיכון מופחת למחלת פרקינסון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.  ממצאים אלו סותרים דיווחים קודמים שהצביעו על קשר אפשרי בין פלבנואידים ובין הסיכון למחלת פרקינסון. החוקרים התבססו על נתונים ממחקרי Nurses’ Health Study ו-Health Professionals Follow-up Study, אשר כללו 80,701 […]

  • מה בין תפקוד גופני ובין תסמינים פסיכולוגיים בחולים עם מחלת פרקינסון? (CNS Neurosci Ther)

    מה בין תפקוד גופני ובין תסמינים פסיכולוגיים בחולים עם מחלת פרקינסון? (CNS Neurosci Ther)

    במאמר שפורסם בכתב העת CNS Neuroscience & Therapeutics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תסמיני דיכאון עשויים להשפיע על הניידות ושיווי המשקל של חולים עם מחלת פרקינסון, כאשר עם עליה בחומרת תסמיני דיכאון חלה החמרה במדדי ניידות ויציבות החולים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-רגרסיה במטרה לבחון את הנתונים בספרות הרפואית אודות מדדי […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: רעד

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: רעד

    הפעם עוסק פרופ’ רז בתופעה הנפוצה בעיקר בגיל המבוגר. לכל הטיפים השבועיים בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • גורמי סיכון הפיכים להופעה של דמנציה בגיל צעיר (JAMA Neurol)

    גורמי סיכון הפיכים להופעה של דמנציה בגיל צעיר (JAMA Neurol)

     מעבר לגורמי הסיכון המוכרים לדמנציה, דוגמת סוכרת, אירוע מוחי, מחלת לב ודיכאון, מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology עולה כי חסר וויטמין D, רמות CRP גבוהות ובידוד חברתי מעלים את הסיכון להופעה של דמנציה בגיל צעיר. מחקר כלל 356,052 משתתפים מתחת לגיל 65 שנים (גיל ממוצע של 54.6 שנים) ללא דמנציה, אשר נכללו במאגר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישור מערכת גירוי מוחי עמוק לטיפול במחלת פרקינסון והפרעות תנועה אחרות (מתוך הודעת חברת מדטרוניק)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישור מערכת גירוי מוחי עמוק לטיפול במחלת פרקינסון והפרעות תנועה אחרות (מתוך הודעת חברת מדטרוניק)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור מערכת גירוי מוחי עמוק נטענת באמצעות סוללות לטיפול בחולים עם מחלת פרקינסון והפרעות אחרות, דוגמת רעד ראשוני, אפילפסיה ודיסטוניה. בהודעה לעיתונות מטעם חברת מדטרוניק נמסר כי מערכת גירוי מוחי עמוק Percept RC מבוססת על התקן המושתל בניתוח, באופן דומה לקוצב לב, המעביר אותות חשמליים […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול חדש למחלת פרקינסון ודמנציה של גופיפי לואי (מתוך הודעת Athira Pharma)

    תוצאות מבטיחות לטיפול חדש למחלת פרקינסון ודמנציה של גופיפי לואי (מתוך הודעת Athira Pharma)

    בהודעה לעיתונות מטעם חברת Athira Pharma נמסר כי תכשיר ניסיוני של חברת התרופות, התכשיר הניסיוני Fosgonimeton הדגים תוצאות מבטיחות במחקר SHAPE בשלב 2 בחולים עם דמנציה משנית למחלת פרקינסון ודמנציה משנית לגופיפי לואי. על-פי ההודעה, התכשיר הניסיוני הינו מולקולה קטנה בשם ATH-1017 המכוונת כנגד מערכת Hepatocyte Growth Factor, העשויה להפעיל מסלולים להגנה עצבית ומסלולים נוגדי-דלקת […]

  • הכשרה במתן טיפול פליאטיבי לנוירולוגים משפרת את איכות החיים של חולי פרקינסון (JAMA Neurol)

    הכשרה במתן טיפול פליאטיבי לנוירולוגים משפרת את איכות החיים של חולי פרקינסון (JAMA Neurol)

    התערבות המספקת הכשרה בנושא טיפול פליאטיבי לנוירולוגים בקהילה לחולים עם מחלת פרקינסון באמצעות טל-רפואה לוותה בשיפור מתון באיכות החיים של החולים ולעליה בשיעורי השלמת הנחיות מקדימות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. המחקר כלל 359 חולים (גיל ממוצע של 74 שנים) עם אבחנה סבירה של מחלת פרקינסון או אבחנה נלווית וצרכים לטיפול פליאטיבי […]

  • מה בין טיפול הורמונאלי חליפי ובין הסיכון למחלת פרקינסון? (J Parkinsons Dis)

    מה בין טיפול הורמונאלי חליפי ובין הסיכון למחלת פרקינסון? (J Parkinsons Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Parkinson’s Disease עולה כי קיים קשר הדוק בין טיפול הורמונאלי חליפי ובין הסיכון למחלת פרקינסון, עם עדויות לקשר תלוי-מינון ומשך טיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין טיפול הורמונאלי חליפי וין הסיכון למחלת פרקינסון עדיין שנוי במחלוקת. מטרתם כעת הייתה להשלים מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין הטיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה