Sexuality

טיפול חליפי בטסטוסטרון ארוך-טווח מסייע בשיפור תפקוד במערכת המין והשתן (J Urol)

טסטוסטרון

בגברים עם חסר טסטוסטרון הנוטלים טיפול חליפי בטסטוסטרון ארוך-טווח תועד שיפור בתפקוד מערכת המין והשתן, כמו גם שיפור של איכות החיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש יולי בכתב העת Journal of Urology. יתרה מזאת, הנתונים אינם מעידים על סיכון מוגבר לסיבוכים בעקבות טיפול זה.

המחקר הפרוספקטיבי, תצפיתי, כלל גברים שפנו לטיפול רפואי בשל תלונות אורולוגיות. גיל הגברים הממוצע עמד על 60.72 שנים, עם רמת טסטוסטרון כולל ממוצעת של עד 12.1 ננומול/ליטר ותסמיני היפוגונאדיזם.

לאחר מרווח ראשוני של שישה שבועות, 360 גברים קיבלו זריקת Tesosterone Undecanoate (נבידו) במינון 1,000 מ”ג כל 12 שבועות, למשך עד 10 שנים. 296 הגברים שסירבו לטיפול בטסטוסטרון שימשו כביקורות. חציון משך המעקב בשתי הקבוצות עמד על שמונה שנים.

מניתוח הנתונים עלו הבדלים משמעותיים בין גברים שנטלו טיפול בטסטוסטרון ואלו שלא נטלו את הטיפול ההורמונאלי בגיל הממוצע ומדד מסת גוף, מדדי IIEF (International Index of Erectile Function) ו-IPSS (International Prostate Symptom Score), נפח ערמונית, רמות PSA, תרופות נלוות ואיכות חיים לפי מדד AMS (Aging Male’s Symptoms).

לתקנון להבדלים אלו, החוקרים השלימו ניתוח מותאם לאחר שבחרו 82 חולים מכל קבוצה התואמים בגיל, היקף מותניים ומדד מסת גוף. ההבדלים הבסיסיים המשמעותיים היחידים בין הקבוצות התואמות היה במדד IPSS עם מדד ממוצע של 7.4 ו-4.3 בקבוצה המטופלת והלא-מטופלת, בהתאמה, במדד AMS, עם מדד ממוצע של 53.8 ו-40.6, בהתאמה, ובשימוש במעכבי PDE5.

כצפוי, טיפול בטסטוסטרון השיב את רמות טסטוסטרון לטווח הפיזיולוגי בתוך שנה מהתחלת טיפול והרמות נותרו בטווח זה למשך יתר תקופת המעקב.

בגברים שטופלו בטסטוסטרון תועדה ירידה ממושכת במדד IPSS, בפרט במהלך השנתיים הראשונות, שנותרה מובהקת סטטיסטית לאחר תקנון לערפלנים שונים.

שיעור החולים המטופלים שסבלו מתסמינים קלים, כפי שהוגדר לפי מדד IPSS, עלה מ-50% ל-100% לאורך תקופת המחקר, בעוד ששיעור החולים עם תסמינים מתונה ירד מ-50% ל-0%. מנגד, בקבוצת הביקורת תועה עליה מתונה במדדי IPSS לאורך תקופת המחקר, עם שיעור חולים עם תסמינים בדרגה מתונה שעלה מ-8.5% ל-39%.

בגברים שטופלו בטסטוסטרון תועדה ירידה פרוגרסיבית ומשמעותית בנפח השלפוחית לאחר-התרוקנות, שירד במקביל לשינוי במדדי IPSS, בעוד שבקבוצת הביקורת חלה עליה בנפח הממוצע של שלפוחית השתן.

החוקרים זיהו עוד שיפור משמעותי בתפקןדי זקפה בקרב גברים שטופלו בטסטוסטרון, עם עליה בשיעור הגברים ללא הפרעות זקפה מ-17.1% ל-74.4%. בקבוצת הביקורת חלה ירידה לא-משמעותית בתפקודי זקפה.

בדומה למדד IPSS, מדדי AMS ירדו משמעותית בקרב גברים מטופלים, בפרט במהלך השנתיים הראשונות לטיפול, בעוד שבקבוצת הביקורת חלה עליה במדדים אלו.

לא תועדו אירועים חריגים מג’וריים בקבוצת הטיפול בטסטוסטרון, בעוד שבקבוצת הביקורת תועדו חמישה מקרי תמותה, שמונה מקרים של אירוע מוחי לא-פטאלי ושמונה מקרים של אוטם לבבי לא-פטאלי.

J Urol. Published online July 18, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית (European Medicines Agency) המליצה על אישור שיווק התכשיר Obgemsa (Vibegron) לטיפול בתסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן במבוגרים. תסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן מתאפיינת בצורך פתאומי ועז למתן שתן, למרות שהשלפוחית עשויה להכיל כמות שתן קטנה בלבד, כמו גם עליה בתדירות מתן שתן ואי-נקיטת שתן עקב תכיפות. החומר הפעיל ב- Obgemsaהינו Vibegron, אגוניסט […]

  • סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה במבוגרים עם סיפיליס (Eur Heart J)

    סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה במבוגרים עם סיפיליס (Eur Heart J)

    בחולים עם אבחנה של סיפיליס שיעורים גבוהים יותר של אירועים קרדיווסקולאריים, דוגמת אירוע מוחי, אוטם לבבי ותמותה, בהשוואה לביקורות תואמות, כך עולה מתוצאות מחקר עולם-אמיתי חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו קשר בין סיפיליס ובין סיבוכים קרדיווסקולאריים. עם זאת, נתונים אלו מבוססים בעיקר על דיווחי מקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול חדש כנגד סרטן שלפוחית שתן (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול חדש כנגד סרטן שלפוחית שתן (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישור סופר-אגוניסט חדש של IL-15, Nogapendekin Alfa Inbakicept-Pmln (או Anktiva), בשילוב עם bacillus Calmette-Guerin (BCG) לטיפול במקרים מסוימים של ממאירות שלפוחית שתן שאינה חודרת לשכבת השריר ולא הגיבה לטיפול ב-BCG בלבד. באופן ספציפי, התרופה מאושרת לטיפול בחולים עם קרצינומה של שלפוחית שתן ממוקמת שאינה חודרת לשכבה השרירית […]

  • היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    טיפול SABR (או Stereotactic Ablative Body Radiotherapy) מהווה גישת טיפול בטוחה, לא-פולשנית ויעילה במקרים של ממאירות כלייתית ראשונית בחולים שאינם מתאימים לכריתה ניתוחית של הגידול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Lancet Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קרינה סטריאוטקטית הינה גישת טיפול מבטיחה לחולים עם סרטן כליה לא-נתיח מאחד ומדובר בפרוצדורה לא-פולשנית שאינה […]

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • טיפול בטסטוסטרון אינו מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הערמונית (JAMA Netw Open)

    טיפול בטסטוסטרון אינו מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הערמונית (JAMA Netw Open)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפול חליפי בטסטוסטרון בגברים בגיל העמידה וגברים מבוגרים יותר עם היפוגונאדיזם, כאשר אין עדות לעליה בסיכון לסרטן ערמונית בדרגה-גבוהה או מכל-סוג, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין טיפול חליפי בטסטוסטרון ובין הסיכון לסרטן ערמונית עדיין אינו מובן היטב. מחקרים אפידמיולוגיים […]

  • טיפול בטסטוסטרון אינו משפיע משמעותית על הבריאות הפסיכו-סוציאלית של גברים עם היפוגונאדיזם (J Clin Endocrinol Metab)

    טיפול בטסטוסטרון אינו משפיע משמעותית על הבריאות הפסיכו-סוציאלית של גברים עם היפוגונאדיזם (J Clin Endocrinol Metab)

    בקרב גברים שקיבלו טיפול בטסטוסטרון תועדו שינויים דומים במדדים פסיכוסוציאליים ולא תועד שיפור באיכות החיים, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול דמה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את ההשפעה של טסטוסטרון לעומת פלסבו על איכות החיים הבריאותית ועל התפקוד הפסיכוסוציאלי בגברים ללא היפוגונאדיזם פתולוגי. […]

  • מה בין רמות טסטוסטרון בדם ובין פעילות-יתר של שלפוחית השתן בנשים? (Int Urol Nephrol)

    מה בין רמות טסטוסטרון בדם ובין פעילות-יתר של שלפוחית השתן בנשים? (Int Urol Nephrol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Urology and Nephrology עולה כי רמות טסטוסטרון נמוכות בדם מלוות בסיכון מוגבר לפעילות-יתר של שלפוחית השתן בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם קולטנים לאנדרוגנים ברצפת האגן ובדרכי שתן תחתונות. עם זאת, הקשר בין רמות טסטוסטרון בדם ובין פעילות-יתר של שלפוחית השתן אינו מובן היטב. מטרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה