גריאטריה

צריכה של דגים ושל חומצות שומן מסוג n-3 מורידה את הסיכון למחלת האלצהיימר

 חומצות שומן מסוג  n-3 polyunsaturated משפרות תפקודי מוח בניסויים בחיות, אך ישנם מחקרים מעטים שבדקו האם סוג חומצת השומן הזו מגנה כנגד מחלת האלצהיימר. מטרת מחקר זה היתה לבחון האם צריכת דגים וצריכה של סוגים שונים של חומצות שומן n-3 מגינות ממחלת האלצהיימר.  

המחקר היה פרוספקטיבי, ונערך בין השנים 93′-2000. אחרי המשתתפים נערך מעקב של 3.9 שנים בממוצע לבדיקת התפתחות של מחלת האלצהיימר. בסה”כ השתתפו  כ-815 משתתפים, בגילאים 65-94, שבתחילת המחקר לא היו חולים באלצהיימר ומילאו שאלון שנגע לדיאטה שלהם בממוצע כ-2.3 שנים לפני הערכה קלינית של ארועי המחלה.

מחלת האלצהיימר אובחנה על ידי בדיקה נוירולוגית. כ-131 משתתפים פיתחו את מחלת האלצהיימר. משתתפים שצרכו דגים אחת לשבוע או יותר היו בסיכון מופחת של כ-60% לפתח אלהיימר בהשוואה לאלו שלא אכלו דגים בכלל, לאחר התאמה של הנתונים לגיל ולגורמי סיכון אחרים. צריכה כללית של חומצות שומן n-3  נקשרה עם סיכון מופחת של המחלה, כמו-כן צריכה של docosahexaenoic acid .החוקרים מסכמים כי צריכה של חומצות שומן n-3 וצריכה שבועית של דגים יכולה להוריד את הסיכון לפתח את מחלת האלצהיימר .

למחקר ב – Arch Neurol. 2003;60:940-946

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה