המכון הבריטי הלאומי לבריאות ולמצוינות ברפואה (NICE), פרסם היום טיוטה סופית בדבר שתי תרופות סרטן הערמונית.
בטיוטה שפרסם, NICE ממליץ על טיפול ב- enzalutamide (אקסטנדי, אסטלס) כטיפול לחולים בסרטן הערמונית אשר הסרטן בגופם התפשט, והטיפול הראשוני שקיבלו כשל עוד בטרם טופלו בכימותרפיה. ההמלצה לטיפול באנזאלוטאמיד במצב זה היא למטופלים ללא סימפטומים או עם סימפטומים קלים בלבד, ושעבורם אין עדיין התוויה מתאימה להתחיל טיפול בכימותרפיה.
הועדה שבחנה את אנזאלוטאמיד מסכמת כי התכשיר נסבל היטב והוא דוחה מתן כימותרפיה ומשפר הישרדות. בנוסף הטיפול נמצא גם עם יעיל מבחינת עלות/תועלת.
מנכ”ל Nice, סר אנדרו דילון, התייחס לממצאי הטיוטה הסופית ואמר: “בטיוטה סופית זו אנו ממליצים על אנזאלוטאמיד כטיפול עבור חולי סרטן הערמונית שמחלתם הידרדרה, ונמצאים לפני הטיפול הכימותרפי. קיימים מעט מאוד טיפולים זמינים עבור חולים בשלב זה של סרטן הערמונית, כך שאלו הן חדשות טובות מאוד”.
במסגרת מסמך העמדה של NICE נכתב גם שהסוכנות אינה ממליצה על abiraterone (זייטיגה, ינסן) לאותה התוויה במסלול הטיפולי שניתנה לאנזאלוטאמיד. הועדה מכירה בכך שאביראטרון הוא טיפול נסבל היטב, הדוחה כימותרפיה , אך לא שוכנעה בכך שהתועלת ארוכת הטווח שלו מאפשרת הערכת יחס עלות תועלת מקובל לצורך קבלת המלצת ה-NICE .
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!