אונקולוגיה

עליה בתחושות המצוקה והשחיקה בקרב אונקולוגים במהלך מגפת הקורונה (מתוך כנס ESMO)

מסדרת סקרים חדשה, שתוצאותיה פורסמו במהלך כנס ESMO (European Society for Medical Oncology) עולה כי אונקולוגים חשופים למצוקה וירידה בתחושת הרווחה על-רקע מגפת הקורונה, אשר החמירו לאורך המגפה. עוד עולה מהנתונים כי בגברים מעל גיל 40 שנים ואלו שחשו מוערכים ע”י המוסד הרפואי הסיכון למגמות שליליות אלו היה הנמוך ביותר.

צוות המשימה השלים שני סקרים במטרה לבחון את ההשפעה של COVID-19 על אונקולוגים על אנשי צוות רפואי אחר בתחום ברחבי העולם.

הסקרים נשלחו דרך הדואר האלקטרוני והרשת החברתית. הסקר הראשון כלל 1,520 משתתפים מ-10 מדינות (67% מאירופה, 17% מאסיה, 5% מצפון אמריקה ו-5% מדרום אמריקה). מעט פחות ממחצית מהמשתתפים (45%) היו מתחת לגיל 45 שנים, כמחצית (51%) היו נשים.

מרבית המשתתפים (70%) היו אונקולוגים, כאשר 22% היו בשלב הכשרה ו-58% השלימו את ההכשרה למעלה מעשור מוקדם יותר. כשני-שליש (67%) מהמשיבים דיווחו כי זיהו שינוי בחובות המקצועיות שלהם כתוצאה מהמגפה ו-78% הביעו חשש לבטיחות האישית שלהם.

הממצאים הצביעו על הבדלים משמעותיים בין מדינות בכל הנוגע להיקף הדיווח על תחושת רווחה וביצועים בעבודה במהלך המגפה. מניתוח הנתונים עלה כי תחושת הרווחה של האונקולוגים והתפקוד בעבודה נקשרו באופן מובהק סטטיסטית עם שיעורי התמותה במדינה.

ממצאי המחקר מעידים כי תחושת רווחה גדולה יותר, או מצוקה בדרגה נמוכה יותר, נקשרו בקשר מובהק סטטיסטית עם דיווח-עצמי על יכולת עמידות גבוהה יותר, גיל מעל 40 שנים, מגדר זכרי, תנאי עבודה נעימים ותחושת הערכה מצד המוסד הרפואי.

מנגד, זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין תחושת שחיקה ועליה בשעות העבודה ועבודה בשעות נוספות.

תפקוד גרוע יותר במקום העבודה לאחר הופעת מגפת הקורונה נקשר עם חששות בנוגע להשפעת הזיהום על פעילות מחקרית, שיעורי התמותה, עבודה שעות רבות מהבית וירידה בפעילות מחקר קליני.

להערכת השינוי בתחושת הרווחה והתפקוד במקום העבודה של אונקולוגים לאורך המגפה, החוקרים השוו את תוצאות הסקר הראשון עם תוצאות סקר שני שכלל 942 משתתפים, וזיהו 272 זוגות-תגובות.

מהנתונים עלה כי הסיכון למצוקה עלה משמעותית בין הסקר הראשון והשני, כפי שנקבע לפי מדד Employee Well-Being Index (מ-25% ל-33%) וכן נרשמה עליה במספר המשתתפים שדיווחו על תחושת שחיקה (מ-38% ל-49%). מנגד, התפקוד במקום העבודה עלה משמעותית בין הסקר הראשון ושני (מ-34% ל-51%).

לסיום, הסקר כלל שאלות אודות מקורות זמינים העשויים לסייע לרופאים או לעמיתיהם. סדנאות או קורסים אודות תחושת רווחה, שחיקה וגישות התמודדות זכו לדירוג גבוה מצד מרבית המשתתפים, כמו גם ייעוץ ותמיכה פסיכולוגית וספרי הכוונה.

ממצאי המחקר מעידים כי הסיכון למצוקה ושחיקה עלה משמעותית במהלך תקופת מגפת הקורונה, למרות שחל שיפור בתפקוד בעבודה. הם קוראים לנקוט אמצעים דחופים במטרה לשפר את תחושת הרווחה של אונקולוגים.

מתוך כנס ESMO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    טיפול SABR (או Stereotactic Ablative Body Radiotherapy) מהווה גישת טיפול בטוחה, לא-פולשנית ויעילה במקרים של ממאירות כלייתית ראשונית בחולים שאינם מתאימים לכריתה ניתוחית של הגידול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Lancet Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קרינה סטריאוטקטית הינה גישת טיפול מבטיחה לחולים עם סרטן כליה לא-נתיח מאחד ומדובר בפרוצדורה לא-פולשנית שאינה […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

  • מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למדד Immunoscore ערך מנבא ופרוגנוסטי חשוב בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד Immunoscore הינו כלי פרוגנוסטי בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III ועשוי לסייע בחיזוי התועלת של משך […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה