משפחה

השוואת תוצאות משטרי טיפול כימותרפי שונים כנגד סרטן שד עם מוטאציות BRCA (מתוך JAMA Oncol)

טיפול ניאו-אדג’וונטי בשני משטרי טיפול כימותרפי הוביל לשיעורים גבוהים של תגובה פתולוגי תמלאה בנשים עם סרטן שד בשלב מוקדם, שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים וחיובי למוטאציות BRCA, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.

מטרת המחקר הייתה לבחון את תוצאות הטיפול בסרטן שד בהתאם למוטאציות שונות ולצורך כך השלימו החוקרים ניתוח משני של מחקר אקראי, פרוספקטיבי קודם, שנערך בין דצמבר 2014 ועד יוני 2016. בדיקות גנטיות שימשו להערכת וריאנטים ב-BRCA1/2 וב-16 גנים אחרים המעלים את הסיכון לסרטן שד ב-914 מבין 945 נשים.

התוצא העיקרי היה שיעור הנשים שהשיגו תגובה פתולוגית מלאה לאחר טיפול ניאו-אדג’וונטי, בהתאם למוטאציות הגנטיות.

מהנתונים עולה כי שיעורי תגובה פתולוגית מלאה היו גבוהים יותר בנשים עם וריאנטים BRCA1/2, בהשוואה לנשים ללא מוטאציות אלו (60.4% לעומת 46.7%, בהתאמה; יחס סיכויים של 1.74, p=0.01); מנגד, לא תועד קשר בין וריאנטים בגנים אחרים הקשורים עם הסיכון לסרטן שד ובין התגובה לטיפול.

בנשים עם סרטן שד שלילי לשלושת הקולטנים, עם מוטאציות BRCA1/2, תועדו שיעורי תגובה פתולוגית מלאה הגבוהים ביותר.

בתת-קבוצה של נשים עם סרטן שד שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים, נוכחות מוטאציות BRCA1/2 לוותה בשיעורי תגובה לטיפול שהיו גבוהים יותר עם משטר PMCb (Paclitaxel, nonpegylated liposomal Doxorubicin, Carboplatin), בהשוואה לנשים ללא מוטאציות אלו (74.3% לעומת 47.0%; יחס סיכויים של 3.26, p=0.005). ממצאים דומים תועדו עם טיפול במשטר iddEPC (intense dose-dense Epirubicin, Paclitaxel, Cyclophosphamide) עם שיעורי תגובה לטיפול שעמדו על 64.7% בנשים עם מוטאציות BRCA, בהשוואה ל-45.0% באלו ללא מוטאציות אלו (יחס סיכויים של 2.24, p=0.04).

החוקרים מדווחים עוד על קשר חיובי בין וריאנט BRCA1/2 ובין שיעורי תגובה פתולוגית מלאה גבוהים יותר בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, שלילי ל-ERBB2 (31.8% לעומת 11.9%; יחס סיכויים של 3.44, p=0.02).

לדברי החוקרים, טיפול כימותרפי יעיל בנשים עם סרטן שד חיובי ל-BRCA1/2 ושלילי לשלושת הקולטנים להורמונים לעיתים קרובות מבוסס על פלטינום. עם זאת, משלב iddEPC עשוי גם להיות יעיל בחולים אלו, אם כי דרושים מחקרים פרוספקטיביים נוספים בנושא.

JAMA Oncol 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה