רוקחות-פרמקולוגיה

ויטמינים מתוקים מדבש – יתכן ותוספי ויטמינים יכולים לסייע במניעת סוכרת

ויטמינים מתוקים מדבש יתכן ותוספי ויטמינים יכולים לסייע במניעת סוכרת

Am J Epidemiol 2001;153:892-897.

במחקר אפידימיולוגי גדול שהתפרסם לאחרונה, Natioanl Health and Nutrition Examination Survey I Epidemiologic Follow-up Study (או – NHEFS), נמצא כי מבוגרים שנטלו תוספי ויטמינים הקטינו את סיכונם ללקות במחלקת הסוכרת.

ממצא זה דווח בראשון למאי ע"י המרכז לפיקוח על מחלות שבארה"ב ה- CDC.

במחקר זה נבדקו 9573 מבוגרים תושבי ארה"ב בגילאים שבין 25 ל- 74. 1010 נחקרים פיתחו סוכרת במהלך 20 שנה של מעקב. בניתוח התוצאות נמצא כי כ- 21% מהנחקרים אשר פיתחו סוכרת נטלו תוספי ויטמינים בחודש שלפני הכניסה למחקר וזאת בהשוואה ל- 33.5% מהנחקרים, אשר פיתחו סוכרת ולא נטלו תוספי ויטמינים.

לאחר שנערכו ניתוחים סטטיסטים נמצא כי יחסי הסיכון בקרב מטופלים שנטלו תוספי ויטמין היה 0.76 אצל כלל המשתתפים ו- 0.70ו- 0.84 לגברים ונשים בהתאמה.

אצל נחקרים אשר דיווחו כי נטלו תוספי מזון באופן קבוע נמצא כי היתה ירידה גדולה יותר בסיכון ללקות בסוכרת. עובדה זו יכולה להעיד על כך שישנו קשר מינון-תגובה חיובי.

החוקרים מציינים כי התוצאות שפורסמו במחקר זה הן אחת מהבודדות אשר הראו כי לשימוש בויטמינים או למצב הויטמינים אצל המטופל יש אפקט מיטיב על הופעתה של סוכרת.

למאמר המקורי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה